praktijk DE KAAI - osteopaat Roeselare
praktijk DE KAAI - osteopaat Roeselare

Osteopaat Roeselare

Welkom bij praktijk De Kaai gelegen te Ardooie, vlakbij Roeselare. Martijn De Meestere is master in de osteopathie en staat paraat om u met de best mogelijke verzorging te behandelen. Indicaties voor een osteopathische consultatie zijn divers: rugklachten, nekklachten, hoofdpijn, uitstralingspijnen, ademhalingsproblemen, verteringsproblemen, slaapproblemen, neus/keel/oor, continue verkoudheden, immuniteitsproblemen, ...

Pijn in de rug of nek wordt veroorzaakt door een verminderde beweeglijkheid van de ruggenwervels of het bekken. De klachten ontstaan heel plots door een foutieve beweging of geleidelijk aan. Wat we veel zien is een slechte zithouding, een bepaalde overbelasting of door bijvoorbeeld onvoldoende of geen lichaamsbeweging. Als osteopaat behandelen we deze beperkingen met manuele technieken.

Bewegingsbeperkingen kunnen voor een grote spierspanning zorgen ter hoogte van de wervelkolom en het bekken. Het risico op blessures en overbelasting neemt hierdoor toe. Het is erg belangrijk om deze beperkingen te corrigeren voor u uw training hervat.

Osteopathie is een behandelingsmethode waarbij de mens in zijn totaliteit wordt benaderd. Osteopathie gaat uit van een holistische visie waarin 3 fundamentele systemen centraal staan: het craniosacrale systeem, het viscerale systeem en het parietale systeem. Als osteopaat zoeken we in welke van deze drie systemen het hoofdprobleem van de patiënt zit.

Na het osteopathisch onderzoek wordt er een behandelingsplan opgesteld. Omdat de osteopaat op zoek gaat naar de oorzaak van uw klachten wordt dus niet altijd de pijnlijke zone als eerste behandeld.

Voor een osteopathisch consult is een doktersvoorschrift niet nodig. Twijfelt u of osteopathie mogelijks een oplossing kan bieden? Aarzel niet om ons te contacteren. Martijn De Meestere | Osteopaat Roeselare | Neem contact op

Tarieven:

50/consult (+-45min)
Neem contact op
praktijk DE KAAI - osteopaat Roeselare
Onze diensten

Osteopaat Roeselare

Martijn De Meestere is naast master in de osteopathie ook geconventioneerd kinesitherapeut. Voor de recreatieve sporter als voor de professionele atleet bieden we sportbegeleiding aan.

Kine Osteo Sport